Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от berettapx4 Покажи съобщение
    Снощи пак спорих с "разбирачи" по отношение на италианските автомобили.Как един "комшия" имал Fiat и как по цял ден " лежи под него" да го ремонтира, как друг негов колега карал Alfa и постоянно била в сервиза.Затова писах и по темата.Аман от " разбирачи".И най-интересното беше,е ми сравняват комфорта ма 166 и 159 със S Clasa и BMW 7-ма сериая.Бавно и спокойно обяснявам, че тези автомобили могат да ги сравняват с Maserati.Отговора беше, че и Maserati били също "трошливи".Maserati с цени започващи от 50 000 лв,били "трошливи",абе пълни малоумници.Побърквам се,когато ги слушам как "професионално" се изказват и как останалите седят и им "пригласят".А относно Alfa Romeo 8C,повчето от тъпаците мразещи италианските автомобили не са и чували.
    Остави ги такива разбирачи да си карат техните кошници,а ти се кефи на твоята машина,безмислено е да спориш с промити мозъци,повярваи ми и аз съм минал по този път но вече не се впрягам.
    П.С Макета на 166-та е в раздел Продава-Други,но е продадена.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Това намерих по въпроса:

Codes:

P1178 Mixture 2 strength
      P1177 Mixture correction

Fiat ECU Possible causes:

- Engine temp sensor/circuit defective, but signal in realistic range
      - Fuel pressure incorrect
      - Fuel injectors leaking
      - Fuel injectore clogged
      - Incomplete combustion ( ignition or compression problem, excess O2 in exhaust)
      - Vacuum leak (lean mixture)
      - Oxygen sensor defective or contimated
      - Exhaust system leak up stream of O2 sensor
      - Fuel evaporation control system defective
      - Vehcile driven out of fuel

Дискутирани са и в тази тема.
      Проблема е решен. Цялата работа идваше от изпарителя на газовата. Прехвърля газ през мембраната м/у вакуумното пространство и изпарената газ, в колектора влиза допълнително газ и мотроника отчита богата смес, почва да коригира времената и светва чека.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Я да забия въпрос на дизелджиите пак - сутрин в студеното време чувате ли едно бръмчене като от трансформатор откъм EDC-то?
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
          Я да забия въпрос на дизелджиите пак - сутрин в студеното време чувате ли едно бръмчене като от трансформатор откъм EDC-то?
          А това животно EDC е ...?
          ...
          155 1,6 TS 16V `96
          166 2,4 JTD `99
          147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• Момчета, някой обмислял ли е варианта да се сложи таблет в колата.Аз си го мисля от известно време и както съм си изкарал aux-а ще се супер...направо музиката от него.Има и едни калъфи с клавиатура които имат едни като скоби които могат да го държат ако се изреже тоя калъф половината и да хвана дърводелеца до нас да ми направи една рамка за цялата тая работа която ще облеча в черна кожа.Пък и може и други благинки да се ползват с едно блуутут устройство за диагностика ...
            Attached Files

Comment

• Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
              А това животно EDC е ...?
              EDC е компютъра за двигателя. Някъде отдясно в краката май седи...
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Ааа, аз онова го броя за ECU Като EDC съм го срещал май из мерц-форума, ама не направих връзката. Съжалявам за собствената си злеинформираност
                Тоест чува се бръмчене като от траф (с мрежова честота) някъде в купето пред пасажера? Не съм забелязал. Едно от нещата, които харесвам в ранните жтд-та на 166 е това, че огромното мнозинство от разни шумове е извън купето.
                ...
                155 1,6 TS 16V `96
                166 2,4 JTD `99
                147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• При мен го има това бръмчене на контакт, но съм с бензинова. Чува се някъде от таблото, но не мога да преценя точно от къде.

Comment

• При мен бръмчи нещо, след като изгася двигателя, няколко минути, някъде около релето на подгр. свещи
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Аз като загася и ако няма супер якия вятър се чува само тая джаджа на егр-а - вакум ли е какво е отпред на щита където е. Къркори си там известно време.

Comment

• Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщение
                        Аз като загася и ако няма супер якия вятър се чува само тая джаджа на егр-а - вакум ли е какво е отпред на щита където е. Къркори си там известно време.
                        Може и на мен да къркори това нещо, не съм го гледал в подробности от къде е шума

Comment

• Това е бръмчене (жужене или както там се нарича ), което се променя при подаване на газ примерно. Чувам го само в студеното време. Но все пак при мен има само една пластмасова кора под жабката, където е компютъра. Не знам при 166 дали не е обезшумено повече.
                          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• На 166 има пластмаса, не помня дали е с изолация и стелка отгоре.

Comment

• При 166-ците датчикът, който мери температурата в купето (този с точките вдясно от контактния ключ) има вграден вентилатор и би могъл да издава разни звуци в определени моменти.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Звука е като от трансформатор.

Comment

Working...
                                X